- Újdonságok
- Akciós termékek
- Többet olcsóbban
- Élelmiszerek
- Ajándékutalvány
- Fertőtlenítő szerek, és védő felszerelések
- Aromaterapeutáknak
- Csomagoló anyagok (tégely, flakon)
- Illatok, aromák
- Kozmetikai agyagok, iszapok
- Színezők
- Lúgok
- Melt & Pour szappanalapok
- Olajok
- Vajak
- Parfüm készítéshez
- Natúr tisztító és mosószerek
- Eszközök szappan és kence készítéshez
- Szappanöntő formák
- Szappanos kiegészítő termékek
- Emulgeátorok
- Gél képzők
- Konzisztencia növelők
- Nedvesség megkötők
- Szárazvirágok
- Tartósító szerek
- Tenzidek
- Tejporok
- Virágvizek
- Viaszok
- Vitaminok
- Speciális kozmetikai alapanyagok
- Gyertya alapanyagok

Olivem 1000 100g
Olivem 1000. 100%-ban növényi eredetű, olivaolajból származó, bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható o/v emulgeátor, amely emulgeáló tulajdonsága mellett stabilizálja és erősíti a bőr védő barrier rétegét. PEG-mentes, Ecocert tanúsítvánnyal.
INCI: Cetearyl olivate, Sorbitan olivate
-
Olivem 1000. 100%-ban növényi eredetű, olivaolajból származó, bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható o/v emulgeátor, amely emulgeáló tulajdonsága mellett stabilizálja és erősíti a bőr védő barrier rétegét. PEG-mentes, Ecocert tanúsítvánnyal.
Felhasználási javaslat:
száraz, vízhiányos bőr ápolására szánt kozmetikumokba
sérült, érzékeny, irritációra és gyulladásra hajlamos (neurodermitiszes, ekcémás, rozáceás) bőr kezelésére szánt készítményekbe
zsíros, kevert és normál bőr ápolására szánt kozmetikumokba
babápolási kozmetikumokba
anti-aging kozmetikumokba, idősödő és érett bőr ápolására
alacsony és közepes zsírfázis arányú készítményekhez
minimális zsírtartalmú önemulgeáló készítményekhez
alacsonyabb viszkozitású lotionok és közepes konzisztenciájú krémek készítéséhez (pl. arc- és testápolók, arctisztítók, BB krémek, szemkörnyékápolók, szérumok, naptejek, alapozók, hajbalzsamok)
Hatásai:
önállóan használható emulgens, amely összekapcsolja a kozmetikumok víz és zsírfázisát
regenerálja és erősíti a bőr védő lipidbarrier rétegét, hidratáló hatású
bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható
alkalmas különösen alacsony - egyedül az emulgenst tartalmazó - zsírfázisú kozmetikumok (ún. emulziós gélek) készítésére
a vele készített krémek jelentős mennyiségű vizet és olajat képesek utólag felvenni
Fizikai Jellemzők: Nemionos emulgens. Ajánlott zsírfázis arány 4-25%. pH tolerancia: 3-12
Adagolás: 2-5%
Feldolgozás: Zsíroldékony. Inverz és direkt módszerrel egyaránt feldolgozható.
Inverz módszer: Az Olivemet olvasszuk össze a zsírfázissal, melegítsük kb. 80°C-ra, adjuk hozzá a hasonlóan felmelegített vizes fázist, majd intenzív keverés mellett emulgeáljunk 5 percig, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Direkt módszer: A megolvasztott zsírfázist keverés közben, lassan adjuk a 70-80°C-ra felmelegített vizes fázishoz, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Emulziós gél készítése: Az Olivemet a 70-80°C-ra felmelegített vizes fázishoz adjuk, rövid ideig, intenzíven keverve homogenizáljuk, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Az Olivemmel készült emulzió végső viszkozitását csak másnapra éri el. Az alacsony viszkozitású lotionok stabilitása 0,3% xantán hozzáadásával növelhető.
INCI: Cetearyl olivate, Sorbitan olivate
-
Cikkszám 664630