Megjelenés: 25 ° C-on - szilárd, átlátszó
Víztartalom: 25-35%
Nátrium-klorid-tartalom: 0,7-0,9%
pH érték (2% vízoldat): 9,5-10,3
Olvadáspont, 65°C -70 °C
Tárolási feltételek: Hűvös, szellőztetett helyen tárolja, közvetlen napfénytől és nedvességtől óvja.
Összetevők (INCI): Aqua, Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Stearate,
Sorbitol, Sodium Laurate, Sodium Chloride, Sodium Thiosulfate, Etidronic Acid.
Olvadás: a szappanalapot leginkább gőz fölött megolvasztják, de olvasztható a mikrohullámú sütőben (kb 30 másodperc). Ha a szappanalap több mint 70 ° C – os, akkor az okozhatja a szappan dehidratálását, víztartalom csökkenését, és sárga színűre változik. Adja hozzá a színezékeket (pl. glicerines folyékony színező), olajokat (illat vagy illóolajokat) vagy egyéb összetevőket. Öntse a szappant a formába, hagyjon időt, hogy a szappan a formában kihüljön, távolítsa el a formából. (ha nem szilikon formába öntötte a szappant, akkor kihűlés után érdemes mélyhűtőbe tenni egy órára, utána kivenni és várni 3-4 percet. Így könnyebben kijön a formából.
ább gőz fölött megolvasztják, de olvasztható a mikrohullámú sütőben (kb 30 másodperc). Ha a szappanalap több mint 74 ° C – os, akkor az okozhatja a szappan dehidratálását, víztartalom csökkenését, és sárga színűre változik. Adja hozzá a színezékeket (pl. glicerines folyékony színező), olajokat (illat vagy illóolajokat) vagy egyéb összetevőket. Öntse a szappant a formába, hagyjon időt, hogy a szappan a formában kihüljön, távolítsa el a formából. (ha nem szilikon formába öntötte a szappant, akkor kihűlés után érdemes mélyhűtőbe tenni egy órára, utána kivenni és várni 3-4 percet. Így könnyebben kijön a formából.