Elérhetőségek

Pipere Porta Bt.

Tel.:+36-20/5657265

Email:pipereporta@gmail.com

1205 Budapest, Jókai Mór u. 105.

Közösségi oldalak

pinterestblogspot
Hírek

2021.08.02 1:20

Webáruházunk megújult!

Remélem teszik az új külső :)

A Jókai Mór utcai boltunban

ugyanúgy lehet vásárolni,

mint régen. Nyitvatartás 

délután 15-től 17 óráig!

TOP termékek

Látogató számláló

0
9
0
3
7
4
4

Facebook

Google+

Házhozszállítás

Köszöntjük webáruházunkban! 

Tel: +36 20 565 7265   Email: pipereporta@gmail.com

Bankszámlaszámunk: 10700529-68599311-51100005

Blog

Bepörögve

Resszer Szilvia
2022.07.31 18:16
Bepörögve

 Július közepe óta már azon pörgök, hogy sok-sok újdonság érkezzen Portánkra. Folyamatosan töltjük, teszteljük Őket.

Ma két új illatról mesélek

No1. Ribizli és tölgy

Mellbevágóan jó! Persze, nem az a cukormázas, rágó illata, és nem is biztos, hogy mindenki így érzi. Elsőre talán pasis, vagy inkább naturális, fás. Én már három napja rájárok szagolgatom, hogy valamit tudjak róla írni.Talán mint amikor egy nyári zápor után elmegy az ember kirándulni. Van ott picit korhadt fa illat, vagy zöld levél illat, a nedves fa illata, és a levelek illata egy leheletnyi víz illattal. És ott van egy gyümölcs illat is, nem tolakodóan, épp hogy csak beköszön. Már a flakonba is elnyerte tetszésünket, és tutti volt, hogy szappant is csinálok belőle. 

CP szappan készült, babassu, kókusz, pálma, sztearin, mandula olaj, és rizskorpa olaj keverékéből, vegyes lúgozással. Variáltam most, 85%-15% NaOH-KOH került a deszt vízbe. Kényelmesen szántam rá időt, mivel új illat, - és hogy csavarjak még egy kicsit, új mica por tesztelésére kerítettem sort. 

Csupa jót tudok róluk mesélni, mint ahogy a mellékelt kép is mutatja, homogén színe lett, és káprázatos illata. Semennyire nem gyorsított, kényelmesen lehetett vele dolgozni. 

 

A massza 1.060g ehhez került 1g mica por, pár csepp híján, amit aztán a tetejére csurgattam, majd egy evőpálcika segítségével elkutyultam. 
Felvágva: 
Tesztelés után jövök majd a receptről is mesélni. Egyelőre még csak a szélezésből leesett darabokkal mostam kezet, ami egy friss szappan  esetén még csalóka. - de már most sem szárította a kezem.
 
No2. Vanília és kasmír
 
ÖÖÖ ez egy megosztó illat, mint ahogy a vanília mindig is az. De ugye ízlésről nem vitatkozunk! Nekem mikor megérkezett nem tetszett, de most, hogy már kézzel fogható, egyre jobban,- pedig én még csak nem is szeretem a vanília illatot. Nekem ez inkább parfümös vanília. Nem sütis, de púderes, nem sok, de pont elegánsan érezhető. 
 Cp szappant készítettem vele, és erről is csak jókat tudok mesélni. Napokon át agyaltam, hogy milyen színt válasszak hozzá, mindenkit kérdezgettem, hogy erről a névről neki milyen szín asszociáció jut eszébe, és nem éreztem rá, hogy milyen legyen. Aztán jött, hogy barnás milyen jó lenne. Végül is az alapja egy enyhe dió főzet (tea) lett, mert fehéret nem akartam, és nem tudtam, hogy az illat milyen irányba, mennyire fog színezni. Általában a vanília illatok barnítani szokta, úgyhogy ebben bíztam én is. Erre próbáltam még rásegíteni a főzettel is. A végeredmény egy harmonikus, elegáns, a szín-illat telitalálat lett. A recept ugyanaz, mint a zöld szappannál. Öntéskor még világos csont színű volt, ami aztán a felvágás után szépen elkezdett sötétedni:
Most már eltelt 24 óra, és azt hiszem megtalálta a színét! :-)
Édes, puha,  ölelő, kasmír. Abszolút nem gyorsít viszont színez! Kár lenne TiO2-vel világosítani,- szerintem! 
 
Szóval most értünk a mai fejezet végére, ígérem lesz folytatás, hiszen az elmúlt napok alatt számos színt, és illatot teszteltem, és jövök majd beszámolni róla. Ezek az illatok már megvásárolhatóak a wwww.pipereporta.hu webáruházunkban, az újdonságok között.